Hi!

Leuk kennis met je te maken! Mijn naam is Milou van der Meer. Ik ben 22 jaar en een creatieve grafisch vormgever, afgestudeerd aan Noorderpoort, Kunst en Multimedia in Groningen. Momenteel ben ik een 3e jaar HBO student aan de NHL Hogeschool in Leeuwarden en volg ik de opleiding Communicatie en Multimedia Design. Ik ben enthousiast in het bedenken van nieuwe dingen, als het gaat om vormgeven van een product. Ik heb aandacht voor detail en vind het leuk om bij dingen die ik gemaakt heb er net een schepje bovenop te doen. Mijn uitdaging is de verwachtingen van de klant te overtreffen. Dat begint met goed te luisteren naar de wensen van de klant. Ik vind het belangrijk dat de klant met een lach op het gezicht naar buiten loopt.

In oktober 2017 ben ik een eigen onderneming gestart, Studio Fleurig. Een jonge creatieve onderneming, gespecialiseerd in concept ontwerp en (interactief) grafisch vormgeven. Met mijn passie voor vormgeven vind ik het leuk mensen te helpen met het vergroten en uitbreiden van hun ideeën door middel van beeld. Ik ontwerp posters, flyers, visitekaartjes, geboorte- en trouwkaarten, logo’s, huisstijlen, spandoeken, vlaggen etc. Eigenlijk alles wat je kan laten drukken. Daarnaast hou ik me bezig met fotografie en concepting. Brainstormen en ideeën bedenken door gebruik van creatieve methodes samen met de klant. Zodat niet alleen mijn creativiteit maar ook die van de klant terug komt in het eindproduct. Ik hoop mensen te inspireren, harten en gedachten te openen, door het maken van hoopvolle en hartverwarmende content in de vorm van video.

 

Hoe en wanneer is Studio Fleurig ontstaan?
Op het VMBO heb ik mijn creatieve kant leren kennen. Ik ging in de pauzes vaak met veel plezier verder met mijn tekeningen en handvaardigheid projecten. In het tweede jaar van mijn MBO opleiding, grafisch vormgeven, liep ik stage bij een grafisch ontwerpbureau en drukkerij. Door omstandigheden mocht ik er in de vakantie drie weken zelfstandig aan de slag. Mijn stage veranderde vanaf dat moment in werk. Dat vond ik een boeiende tijd en ik raakte steeds enthousiaster om zelf aan de slag te gaan. In het 3e jaar moest ik een ondernemersplan schrijven. Daarmee ben ik heel enthousiast aan de slag gegaan en hier vormde ik als snel een beeld met wat ik voor ogen had.

Dit enthousiasme werd nog groter toen ik op het HBO een workshop volgde waarin centraal stond dat je je niet door tijd, geld en de mening van anderen tegen moet laten houden wanneer je echt iets wilt. Deze workshop heeft is voor mij een eyeopener geweest. Door creatief en in mogelijkheden te denken, kun je veel meer dan jezelf of je naaste omgeving voor mogelijk houdt. Daar moet je je dus niet altijd door laten leiden. Wanneer je echt iets wilt bereiken, lukt het je vaak ook. Ik had op vrijwillige basis al enige opdrachten in de vormgeving succesvol afgerond en besprak met klasgenoten het idee om voor mijzelf te beginnen. Hun reacties waren allemaal hetzelfde: “Dat moet je doen!”

Een week later heb ik mij ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. We hebben het nu over oktober 2017. Ik ben dus officieel een jaar met Studio Fleurig bezig. En dat is voor mij een heel goede stap geweest, Studio Fleurig past goed bij mij! Het is eigenlijk ook een langgekoesterde droom die uitkomt.

Waarom Legends Corner?

Ik sluit mij aan bij Legends Corner omdat ik het niet alleen belangrijk, maar ook leuk vind om te netwerken. Daarbij zie ik alleen maar verrijkingen van kennis als jonge ondernemers met elkaar om tafel gaan. Ik ben vooral heel benieuwd wat hieruit gaat komen en daarom heb ik ook geen hoge verwachtingen. Ik zie het als een plek waar jonge ondernemers ervaringen en creativiteit met elkaar kunnen delen en waar ze elkaar kunnen helpen.

De toekomst van Studio Fleurig

Een locatie met een kleurrijke ruimte waar kinderen of potentiële klanten zelf ook lekker actief kunnen zijn zoals een eigen tekening op een T-shirt laten drukken, een schilderij maken, met hout bezig kunnen zijn en waar ze gedachten kunnen uiten op hun eigen manier. Een plek met een fotostudio, een locatie waar iedereen lekker creatief bezig is. Een plek waar je je helemaal kunt uitleven en waar je even uit het dagelijkse leven kunt stappen. Waar een enthousiast creatief team van vormgevers, cameramensen, brainstormers en producenten allemaal dezelfde visie voor ogen hebben. Een plek waar we het leven een stukje beter maken.

“Alles is mogelijk als je het echt wil. Het enige wat we moeten doen is onze mindset veranderen. Als wij gelukkig zijn zit het in ons hart, maar als wij ongelukkig zijn zit het in ons hoofd. Iedereen kan het beste uit zichzelf halen en talenten ontdekken waarvan je zelf niet eens wist dat je ze had. Iedereen verdient het om gelukkig te zijn.”​

 

door